Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for alle våre sluttbrukere. Vi ønsker at du skal ha mest mulig kontroll over dine personopplysninger og hvordan de behandles. Se fanen «Kontakt oss» dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger.

Travel News Media tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen. I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Travel News Media eier følgende magasiner; Travel News, Reis. Personvernerklæringen forklarer hvordan vi og våre samarbeidspartnere samler inn og bruker personopplysninger fra deg ved registrering på og bruk av våre nettsteder som websider tilknyttet til Travel News Media, mobilapplikasjoner, nyhetsbrev og varsler du melder deg på, og fysiske produkter (magasiner). Disse er heretter samlet omtalt som «Tjenestene».

Hvilke opplysninger har vi om deg

Travel News Media har flere grupper med sluttbrukere. Hvis du benytter deg av våre Tjenester, vil du tilhøre en av disse gruppene. Som sluttbruker og identifiserbar person som det behandles opplysninger om, omtales du som “registrert” i personopplysningsloven.

Abonnenter

Den gruppen vi behandler mest personopplysninger om er abonnenter som betaler for Tjenestene eller får Tjenestene betalt av arbeidsgiver, og som aktivt bruker Tjenestene.

Passive abonnenter (tidligere abonnenter)

Når et abonnement er sagt opp og det har gått 12 måneder siden oppsigelsen, anses den registrerte som en passiv eller tidligere abonnent. Da vil vi i utgangspunktet beholde noen personopplysninger i en viss periode. Andre opplysninger og formål vil vi be om spesifikt samtykke for å få lov til å behandle videre.

Registrert bruker uten abonnement

Du kan også være en registrert bruker hos Travel News Media uten at du har et abonnement. Det vil være tilfelle hvis:

  • du mottar nyhetsbrevene
  • har registrert deg for å få én eller flere artikler gratis
  • har registrert deg som bruker av andre tjenester som krever innlogging

Uregistrerte brukere

De uregistrerte brukerne er de som er innom Tjenestene, men som hverken registrerer seg eller betaler for bruken. For denne gruppen brukere behandler Travel News Media ingen opplysninger som kan knyttes til person.

Type opplysninger

Når du bruker våre tjenester, som ved å opprette en konto, bestille tjenester og gjennomføre kjøp, gir du oss typisk følgende opplysninger:

  • Kontaktinformasjon, som navn, alder, bostedsadresse, epostadresse og telefonnummer.
  • Betalingsinformasjon, som kortnummer og betalingsmetode.
  • Kommunikasjon, som når du kontakter support eller har dialog med oss.
  • Opplysninger som samles inn om deg.
  • Kjøpshistorikk, dvs. informasjon om hvilke kjøp du har foretatt hos os

Ved at du bruker våre tjenester, samler vi typisk inn følgende opplysninger:

  • Tilgjengelig informasjon om din enhet og dens internettilkobling, som for eksempel navn på mobil-modell, operativsystem og nettleserversjon, epostklient, samt informasjon om tilkoblingen til Tjenestene, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
  •  Statistikk om din bruk av Tjenestene, som for eksempel hvor ofte ulike knapper eller lenker trykkes på, kjøp som blir fullført, hvilke sider som besøkes, når og hvor lenge disse besøkes, informasjon om bruk på tvers av enheter for innloggede brukere, osv.
  • Statistikk om interaksjon med annonser, nyhetsbrev og eventuelt spørreundersøkelser du svarer på som vises i Tjenestene.
  • Lokasjonen til enheten du bruker, dersom slik informasjon deles av enheten din

Informasjonen nevnt i punktene over er i utgangspunktet ikke knyttet til din identitet, men behandles som avidentifiserte eller pseudonymiserte opplysninger om én av Travel News Media sine brukere. Du kan begrense slik lagring ved endre innstillingene i din nettleser.

Hvordan bruker vi opplysningene

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:

  • For å verifisere identiteten din. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.
  • For å levere vår tjeneste. For dette bruker vi teknisk informasjon, samt lokasjonsinformasjon om du har samtykket til dette.
  • For fakturering. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.
  • For å administrere ditt kundeforhold. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon, bruksinformasjon og kommunikasjon.
  • For bokføringsformål. For dette formålet bruker vi betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.
  • For å forbedre din brukeropplevelse på våre plattformer. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon og bruksinformasjon.
  • For å gi deg tilpasset markedsføring og innhold på våre nettsider. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon, bruksinformasjon, lokasjonsinformasjon, kjøpshistorikk og preferanser.
  • For å forbedre våre varer og tjenester. For dette formålet bruker vi bruksinformasjon og teknisk informasjon.

Det rettslige grunnlaget for formålene er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser (som hvitvaskingsloven og bokføringsloven).

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å logge deg inn på din brukerkonto hos oss, hvis du har det, eller ved å ta kontakt med oss.

Du kan når som helst trekke dine eventuelle samtykker tilbake. Du kan dessuten gi oss beskjed om at du ikke ønsker at vi bruker opplysninger om deg til profilering og heller velge å motta generell markedsføring og innhold. Slik tilbaketrekking kan gjøres ved å kansellere eventuelle kundeforhold du har med oss hvor du ber oss om å få slettet din brukerkonto. Du kan også trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte oss på post@travelnewsmedia.no.

LET'S WORK TOGETHER

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.